Ondersteunend zorgaanbod

 

Voor ouders van sterrenkinderen bieden we via dit platform een gratis ondersteunend  zorgaanbod in groep.
Alsook met onze partners organiseren we waardevolle activiteiten op locatie.
Hieronder vind je een greep uit ons huidig aanbod. Voor meer informatie over deze programma's, houd onze agenda in de gaten of stuur ons een mailtje (info@sterrenkinderen.be).

 

Creatieve schrijfworkshop

Als je je kindje verliest, dan stort je hele wereld en je toekomst in. Je bent op zoek naar troost. 
Wéét je rationeel wat er aan de hand is, maar kom je maar moeilijk bij je èchte gevoel? Of voel je wel dat je verdriet het moeilijk maakt, maar vind je het lastig om te uiten wat er aan de binnenkant bij je leeft? Dan is een creatief schrijftraject iets voor jou. Woorden kunnen bevrijden en troosten. Via verschillende symbolen en creatieve werkvormen  maken we tastbare herinneringen en gaan we ervaringsgericht aan de slag. Het doel is om je verdriet letterlijk tastbaar ruimte te geven, zodat jouw levenskwaliteit er weer op vooruit gaat.

Concreet:
Samen met lotgenoten ga je, onder professionele begeleiding, op weg en leer je hoe helend creatief werk kan zijn. Je geeft verbeelding aan je verdriet en leert aan de hand van adem- en lichaamsoefeningen om rust te vinden in deze moeilijke tijd.

Sterrenbrunch

Op geregelde tijdstippen organiseren onze medewerkers een brunch op een bepaalde locatie in Vlaanderen, om in een vrijblijvende sfeer in een veilige omgeving in contact te komen met lotgenoten. Dit jaar met huis van het kind Blankenberge.

Sterrenweekend


1 keer per jaar organiseren we op een bijzonder plaats een sterrenweekend met een stiltewandeling, bezinningsmomenten en een mooie ceremonie waar alle sterrenkinderen worden herdacht. Op deze tweedaagse zijn er ook verschillende workshops en activiteiten rond beweging, muziek, gesprek en stilte.

Hartjesweide

We  ondersteunen en sensibiliseren gemeenten en steden om een hartjesweide te creëren waar sterrenkinderen bestaansrecht kunnen krijgen.

Copyright Sterrenkinderen - 2021

info@sterrenkinderen.be

Een initiatief van Kinderwens VZW (BE 0838.387.628)