Ons ontstaan

 

Na tien jaar begeleiding van ouders van sterrenkinderen bleek dat er nood was aan een apart

zorgnetwerk als project van Kinderwens vzw waar ouders en de omgeving én zorgverleners terechtkonden. Het gloednieuwe zorgnetwerk Sterrenkinderen werd in december 2019 gelanceerd door oprichters Shanti Van Genechten en professor dr. Lode Godderis van Kinderwens ExpertiseNetwerk in aanwezigheid van minister Wouter Beke en partnerziekenhuizen Heilig Hart ziekenhuis Leuven en Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Het gloednieuwe zorgnetwerk kreeg twee Peters, professor Yves Jacquemyn en professor Manu Keirse.


Het  project sterrenkinderen is  een ode aan Ferre* & Eden*, Phil*, Amélie* & Louise*, Ella* & Marie*, Silke*, Joos*, Yamine* en de zoveel andere sterrenkinderen in Vlaanderen die we samen met hun ouders hebben mogen begeleiden.

Hilde Van Goethem is Algemeen netwerkcoördinator van Sterrenkinderen.

Hilde is de trotse mama van Lucas en sterrenzoontje Phil.

"Een kindje verliezen, hoe klein ook, is een van de ergste dingen die je kan overkomen. Je hart en je hoofd zaten al vol met toekomstplannen en plots is er alleen leegte en verdriet.

Wij willen ouders met een sterrenkindje zo goed mogelijk ondersteunen in hun rouwproces."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anoesjka Smekens is vrijwilliger bij Sterrenkinderen:

"Ik leerde ik het project Sterrenkinderen van Kinderwens vzw kennen omdat mijn man en ik destijds werden gevraagd om mee te werken aan reportage voor de VRT. Natuurlijk wilden wij dat, want wij willen graag erkenning en het was weer een mooie reden om over onze zoontjes te mogen praten. Het gaf een warm gevoel, we kregen veel mooie reacties en wat deed dit deugd. Iedereen kende onze zoontjes. Dit was een gevoel dat ik wilde delen met andere sterrenouders.
De erkenning, het trots mogen zijn en het mogen praten over sterrenkindjes. Sedert die tijd was ik nauw betrokken bij de werking van het project. Wat ik vooral wil, is het verschil maken voor al die families die een kindje moeten missen. 

Met hart en ziel sta ik voor jullie klaar in goede samenwerking met onze partnerziekenhuizen. Omdat ik weet hoe belangrijk dit eerste contact is. Lieve groet, Anoesjka"

Alizé Bouw is de zeer getalenteerde designer van de vormgeving van Sterrenkinderen:

"Tijdens een toevallige ontmoeting op een overvolle trein richting Gent vertelde Shanti me vol gedrevenheid over haar nieuwe sterrenproject. Zo ontstond het idee om samen te werken voor de vormgeving van het logo en het communicatiemateriaal. Ik heb met veel voeling voor de ouders van sterrenkinderen de stijl ontworpen. Het thema ligt mij ook persoonlijk zeer nauw aan het hart!"

Copyright Sterrenkinderen - 2021

info@sterrenkinderen.be

Een initiatief van Kinderwens VZW (BE 0838.387.628)