• White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon

Sterrenkinderen

Zwangerschapsverlies - Voor 20 weken zwangerschap


Nieuw leven in je buik maakt je zo gelukkig.  Je gaat fantaseren over hoe alles zal verlopen en je begint toekomstplannen uit te stippelen.  Maar soms loopt het anders dan verwacht en dan staat je wereld helemaal stil. Je krijgt van de éne op de andere dag te horen dat het hartje van kindje niet meer klopt of je maakt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap door.
Je krijgt te horen dat er tijdens de zwangerschap iets mis is waardoor je kindje geen overlevingskansen heeft en je de zwangerschap moet afbreken hierdoor.


Dit zijn allemaal vormen van zwangerschapsverlies en het verdriet is onzichtbaar voor de maatschappij.

"Ik kreeg twee miskramen en had nadien een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Hoewel de vruchtjes telkens nog geen acht weken oud waren, was er al bij de eerste keer iets wezenlijks veranderd. Er had leven in mij gezeten. Heel eventjes was mijn lichaam niet meer alleen van mij geweest. En er was de euforie natuurlijk. Op onze roze wolk leefden mijn man en ik stiekem een geheim leven waarin we fantaseerden en plannen maakten. De slag van de teleurstelling was dan ook enorm. Daarnaast groeide bij elk zwangerschapsverlies de angst en de twijfel: gaat het ooit wel lukken? Ik schaamde me dat mijn lichaam niet kon wat in de natuur eigenlijk een heel evident proces is.”

“Ik verloor onze 2-ling op 26 weken zwangerschap,

al onze toekomstplannen en dromen vielen in duigen. Ik kon het niet geloven."

Doodgeboorte

Na 20 weken zwangerschap

of bij de geboorte

Tijdens de laatste maanden van je zwangerschap of bij de geboorte krijg je te horen dat je kindje gestorven is. De wereld staat stopt met draaien en je komt met lege handen thuis.

Neonatale sterfte - Na de geboorte


Misschien had je kindje na de geboorte al intensieve zorgen nodig. Wat een blije periode moest worden slaat om in een zwarte schaduw als je je kindje verliest in de eerste levensweken of -maanden na de geboorte.

“Na de geboorte belandde ons kindje op intensieve zorgen omwille van vroeggeboorte. Tot ons groot verdriet heeft hij het niet gehaald.”

Copyright Sterrenkinderen - 2021

info@sterrenkinderen.be

Een initiatief van Kinderwens VZW (BE 0838.387.628)