top of page

Sterrenouders

Onze initiatieven

Online hulpverlening

Ben je mama, papa, grootouder of een ander naast familielid van een sterrenkindje en heb je een acute zorgvraag? Contacteer dan een van onze speciaal hiervoor opgeleide medewerkers via chat.

Wij bieden jou een luisterend oor en de nodige informatie aan en verwijzen jou eventueel door naar de juiste zorgverleners.

Onze initiatieven
Psychosociale begeleiding

Wij willen jullie als sterrenouders zo goed mogelijk psychosociaal ondersteunen. Daarom bouwen we een netwerk uit van ziekenhuizen, centra en hulpverleners die vertrouwd zijn met de zorg rond perinataal verlies.

Daarnaast leidt Kinderwens ExpertiseNetwerk een professioneel verwijsnetwerk op van hulpverleners waar sterrenouders terechtkunnen voor een individueel gesprek.

Een overzicht van de perinatale verliesconsulenten bij jou in de buurt vind je hier.

Label voor kwaliteitsvolle zorg bij perinataal verlies

Als je een hulpverlener zoekt om je te laten begeleiden in je rouwproces, is het heel belangrijk dat de hulpverlener aan wie jij je vertrouwen schenkt, het label voor kwaliteitsvolle zorg bij perinataal verlies draagt.

Dit kwaliteitslabel garandeert jou dat de hulpverlener aangesloten is bij het Kinderwens ExpertiseNetwerk (K-E-N), dat hij in het bezit is van een basisdiploma én het certificaat van perinataal verliesconsulent (behaald bij Kinderwens vzw), onder constante inter- en supervisie staat en zich bijschoolt op het jaarlijkse Kinderwenscongres.

KEN_LABEL_PERINATAAL_R.jpg
Lotgenotencontact

Contact met andere sterrenouders kan soms heel belangrijk zijn in een rouwproces. Wie anders kan jouw verdriet zo goed begrijpen dan iemand die ook een kindje verloren heeft?

Wil je graag jouw verhaal delen met lotgenoten? Of ervaringen rond rouwbeleving uitwisselen?

Wij organiseren regelmatig een (online) sessie waarin lotgenotencontact centraal staat. De datum voor de eerstvolgende sessie vind je in onze kalender.

Sterrenbrunch

Op geregelde tijdstippen organiseren we een brunch, telkens op een andere locatie in Vlaanderen om in een vrijblijvende sfeer en in een veilige omgeving in contact te komen met lotgenoten.


Door de huidige coronamaatregelen kunnen we op dit moment nog geen nieuwe brunch organiseren.

Sessie ‘Anders leren kijken naar emoties’

Met de steun van een psychologe van het Kinderwens ExpertiseNetwerk bieden we een sessie aan waarbij je anders leert kijken naar stresssituaties, verdrietige momenten en de heftige emoties waarmee je regelmatig te maken krijgt.

 

De datum voor de eerstvolgende sessie vind je in onze kalender.

Creatieve schrijfworkshop

Het is niet altijd makkelijk om je verdriet en gevoelens tot uiting te brengen. Je hebt zo veel vragen, twijfels of angsten, maar weet niet hoe je kunt verwoorden wat er allemaal door je hoofd gaat. Dan is een creatief schrijftraject misschien wel iets voor jou.

Woorden kunnen bevrijden en troosten. Via symbolen en creatieve werkvormen maken we tastbare herinneringen en gaan we ervaringsgericht aan de slag. Samen met lotgenoten en onder professionele begeleiding leer je hoe helend het kan zijn om op een creatieve manier jouw verdriet uit te beelden.

We geven jouw verdriet letterlijk tastbaar ruimte, zodat jouw levenskwaliteit weer vergroot kan worden.

De datum voor de eerstvolgende sessie vind je in onze kalender.

Weekends voor sterrenouders

Vanaf 2022 wil Sterrenkinderen op regelmatige basis weekends organiseren voor ouders die een kindje verloren hebben. Tijdens deze weekends bieden we een combinatie aan van ontspanning, educatie, workshops, rouwbeleving en lotgenotencontact. Meer informatie volgt.

Zoek een zorgverlener

Zoek een zorgverlener

Klik op je regio voor het overzicht van perinatale verliesconsulenten bij jou in de buurt.

Eind juni 2022 worden de lijsten aangevuld met consulenten. 

bottom of page